Szegedi Vízipóló Suli hivatalos honlapja

Hétfő óta minden korosztályunk edzésbe állt. Pezseg az élet nálunk. Varga Árpád technikai vezetővel beszélgettünk.

– Milyen volt az első hét?

– Minden várakozást felülmúlt, hiszen minden korosztályunkba visszatértek a játékosok. Alig volt hiányzó, jóformán teljes kerettel tudott minden edző gyakorolni.

– Mire helyezték a trénerek a foglalkozásokon a fő hangsúlyt?

– A fokozatosságra! Most ez a legfontosabb, hiszen több hétig senki sem volt vízben, nem úszott. A labda igazán még nem került elő, csak úsztak a srácok, napról napra egyre többet. Mindenki ügyesen és nagy lelkesedéssel tette a dolgát, jó volt látni a sok-sok mosolygós SZVPS-játékost.

– Hogyan alakul a nyári programunk?

– Kezdem a jó hírrel: júniusban lesz két nyári táborunk. Az első június 15-én kezdődik, a második június 22-én. A részletekkel hamarosan jelentkezünk, de jó, ha a szülők és a gyerekek ezt felírják, mert ez a két időpont most már biztos.

– Mikor játszhatunk újból meccseket?

– A bajnokságok szeptemberben indulnak, így ez egyelőre még messze van. Biztos, hogy nyáron lesznek edzőmeccseink, tornánkra is utazunk, de még ez is tervezés alatt van.

– Jövő kedden a kismedence is benépesül!

– Bizony! Az SZVPS szervezésében megkezdődik az úszásoktatás. Délután négy és öt órakor visszatér a legkisebbeknek, az úszni tanulóknak is az élet a sportuszodába. Jó erről beszélni, mert nagyon rossz volt megélni, hogy nem találkozunk. De ez már a múlt, csakis előrenézünk!

Fotó/SZAMY:Szokodi L.