U13-as csapatunk megnyerte a HaBaWaBát!

Megnyertük! Hatalmas győzelmet arattunk Olaszországban, Lignanóban, a HaBaWaBa nemzetközi utánpótlás vízilabdatornán. A Szegedi Vízipóló Suli U13-as csapata veretlenül zárta a nem mindennapi viadalt.

Aki járt már kint, az tudja, hogy micsoda rangja van ennek a sikernek. A világ egyik legnagyobb, legjobban szervezett utánpótlás-viadalán lettünk elsők. Nem adták könnyen a győzelmet. Megdolgoztunk érte, de megérte. Látni a lefújás után, hogy az egész csapat a medencében tombol, Lengyel Gábor edző tempózik a srácok között, átöleli a tanítványokat, ennél szebb, és csodásabb érzés kevés van.

És hallani azt, hogy anyáék, apáék, rokonok, barátok, tesók zengik, hogy “Szép volt fiúk!”

Kemény meccset játszottunk a Fradi ellen! Vezettünk 1-0-ra, 2-1,re, de a zöld-fehérek mindig egyenlítettek. Sikerült ezután 4-2-re meglépni, de az FTC nem adta fel, egyenlített. Jöttünk megint: Mi! Jöttünk, mert a kék egyenpólóban feszítő szüleink erőt adtak: tapsoltak, magasba emelték a kezüket, hajtottak bennünket. Mint a nagyok meccsein, olyan volt a hangulat. Sikerült egy remek akciógólt, majd egy büntetőt értékesítenünk, 6-4 volt nekünk. Ekkor már nagyon izgultunk. Figyeltünk mindenre, amit Gabi bá és Pisti kért. Lengyel Gábor és Lehmann István edzők nyugalmat árasztottak felénk, mi pedig, amit kértek próbáltuk betartani. A Fradi az utolsó pillanatokban szerzett egy gólt, de mi okosan megtartottuk a labdát, 6-5-re nyertünk, így megnyertük a HaBaWaBá-t.

Jöhetett a buli. Előbb együtt a csapat – mert ez volt a mi titkunk -, hogy igazi csapat vagyunk, majd anyával, apával, mindenkivel, aki ott volt velünk. De nagy köszönet jár mindenkinek, aki itthonról szurkolt, mert bizony ez is kellett a sikerhez. igen, Ti is, a Mi SZVPS-családunk, mert Mi egy csapat vagyunk!

A csapat tagjai: Magony Kristóf, Leinweber Olivér, Meleg Richárd, Lédeczi Levente, Körmendi Zénó, Horváth Vencel, Körtvélyessy Vilmos, Molnár Manó, Pörge Zsombor, Lengyel Patrik, Molnár Hugó, Papp Ákos, Nagyvári Dávid, Gyovai János, Kozma Noel. Edzők: Lengyel Gábor, Lehmann István.

Süli Róbert

Hírlevél

Íratkozz fel hírlevelünkre, hogy nyomon tudjad követni az eseményeket!