Szegedi Vízipóló Suli hivatalos honlapja

Hagyomány – az SZVPS a magyar vizilabda hagyományaink megőrzése és az ifjúság sport általi nevelésének érdekében lehetőséget biztosít a szegedi fiatalok számára a rendszeres sportolásra, szabadidő hasznos eltöltésére, egészséges életmód kialakítására, elősegítésére. Kiemelt feladatnak tekintjük továbbá a szegedi vízilabdázás hagyományainak megőrzését, a sportág népszerűsítését, jövőjének biztosítását, képzett játékosok felnevelését az első osztályú csapat, illetve a különböző korosztályú válogatottak számára.

Büszkeség – hiszünk abban, hogy az SZVPS-hez tartozni büszkeség, egy érzés és mentalitás. Elkötelezettek vagyunk a vizilabda sport és a fiatalok fejlődése iránt.

Játékosok fejlődése – a fejlődés az egyéni és a csapat képességei révén minden résztvevőnknél a folyamatos gyakorlás és játék révén biztosítható. Alapvető értékeinknek tartjuk a csapatmunkát és az önbizalom fejlesztését.Törekszünk arra, hogy játékosaink minél több lehetőséget kapjanak gyakorolni és játszani az ésszerűség határain belül. Fontosnak tartjuk, hogy játékosaink fejlődése mind emberileg mind sportszakmailag töretlen legyen.

Sportszerűség – A sport legfontosabb alapértéke a sportszerűség. Elvárjuk minden résztvevőtől, beleértve játékosokat, edzőket, szülőket és a csapat tisztviselőit, a tiszteletteljes és pozitív, konstruktív hozzáállást a játékhoz, egymáshoz, az ellenfelekhez és a közreműködőkhöz. SZVPS alapelvei szerint, a nyertes tiszteletteljesen viselkedik, nem kérkedve, a vesztes nem panaszkodik, vagy mentegetőzik, tiszteli a játékvezetőket és az ellenfelet, ösztönözve csapattársait, tiszteletben tartja az edzőket és a tisztviselőket. A pozitív és tiszteletteljes hozzáállás alapvető értéke egyesületünknek.

Verseny – A verseny és a győzelem iránti vágy és elkötelezettség, alapvető elemei egyesületünknek. Meggyőződésünk, hogy a verseny fontos része a játékosok fejlődésének és hogy a győzelemre való törekvés fontos része a versenynek. Tisztában vagyunk azonban azzal, hogy a verseny szintje és a győzelemre való törekvés korosztályonként változik.

Igazságosság és az átláthatóság – Hiszünk abban, hogy a képzésünk és dolgozóink tisztességesek és megbízhatóak. A készségek, tudás, pozitív hozzáállás és a kemény munka mindig meghozza gyümölcsét. Az SZVPS működése minden esetben átlátható és a jogszabályoknak mindig megfelelő. Törekszünk arra, hogy a munkafolyamatok és döntések minden esetben tisztességesek és átláthatóak legyenek mindenki számára.

Szórakozás és Biztonság – Úgy véljük, a legfontosabb oka a fiatalok sport tevékenységének, hogy jól érezzék magukat. Ez nem azt jelenti, hogy minden feladat szórakoztató mindig. Ez azt jelent, ha egy játékos évek múlva visszatekint az itt töltött évekre, az jut eszébe, hogy egy kiváló környezetben jól érezte magát. Kiemelten fontosnak tartjuk, játékosaink, edzőink és minden résztvevő biztonságát az általunk biztosított környezetben.