Szegedi Vízipóló Suli hivatalos honlapja

Három napig Szeged volt a magyar vízilabda fővárosa. A Tiszavirág Sportuszodában rendezték meg a serdülők országos döntőjét, a Final8-at. A végső győzelmet a KSI szerezte meg, a Szegedi Vízipóló Suli a hatodik lett. Remek volt a hangulat, az SZVPS-család szépen megtöltötte a lelátót, és parádés szurkolással segítette a szegedi fiatalokat. Mód Péter elnökkel beszélgettünk.

– Hogyan értékeli a három napos eseményt, a Final8-at?

– Ismét bizonyítottuk, hogy egy rangos eseményt magas színvonalon tudunk megrendezni. Jól vizsgáztunk az új létesítményben, a Tiszavirág Sportuszodában. Mindenki elégedetten távozott, elismerően nyilatkoztak az országos döntőről, minden nagyon tetszett az összes résztvevőnek. Fontosak a visszajelzések, ebből pedig most kijutott bőven. Munkatársaim, az SZVPS edzői komoly munkát végeztek, ennek az eredménye lett ez a feledhetetlen döntő.

– Mennyire tetszett csapatunk, az SZVPS produkciója?

– Jó volt látni, hogy milyen akarattal, lelkesedéssel játszottak minden meccsen. A Fradi elleni siker pedig csodaszép volt, hihetetlen erőről adott tanúbizonyságot. Ebben a korban egy év rengeteget jelent, mi pedig jóval fiatalabbak voltunk, mint az ellenfeleink, de így is ott harcoltunk a legjobbak között. A hatodik hely pedig elégedettséggel tölt el mindenkit, de edzenünk, dolgoznunk kell tovább, erre a Final8-ra pedig lehet építeni, erőt meríteni.

– Parádés volt a hangulat. Miként élte meg az SZVPS-család szurkolását?

– Bizsergető érzés erre visszagondolni. Egy igazi szurkolótábort alkottak, egyetlen pillanatra sem hagyták abba a buzdítást, olyan volt, mintha BL-döntőt vívtak volna a srácok. Nagy-nagy köszönet minden szülőnek, testvérnek, rokonnak, játékosnak, szóval az SZVPS-családnak, mert nekünk ez is fontos, a közösség, amely körülveszi a szegedi vízilabdát. Ezt is éveken át építettük, mint a klubot, és ezen a döntőn mindenki megbizonyosodhatott arról, hogy ebben is az élen járunk.

– A KSI-UVSE döntő előtt került levetítésre az a kisfilm, amelyet az SZVPS készített a fiatalon elhunyt Benedek Tibor emlékére. Meghatódott?

– Szerintem mindenkit nagyon megfogott ez! Tibi mindig itt marad közöttünk, éppen ezért gondoltuk úgy, hogy nekünk, a Szegedi Vízipóló Sulinak is fontos, hogy az emlékének tisztelegjünk, és örök példakép maradjon mindannyiunk számára. Biztos vagyok benne, hogy ott fent a mennyben mosolygott, mert rengeteg tehetséges gyereket láthatott Szegeden, akik szeretnének olyan nagy játékossá válni, mint amilyen Benedek Tibor volt.

Fotó: Szokodi László