Mód Péter: Jó úton járunk, ezt kell folytatnunk!

A Szegedi Vízipóló Suli csapatai számára javában tartanak a különböző korosztályos bajnokságok. Az izgalmak fokozódnak minden téren. A klub elnökével, Mód Péterrel beszélgettünk az eltelt időszakról, a jövőről.

– Ismét megjelentek a klubot támogatók nevei a csapatoknál. Minek köszönhető ez?

– Újként jelent meg a Szegedi Vízipóló Suli támogatói között a Mercedes, aminek nagyon örültünk. Őket egy mérhetetlen profizmus jellemzi, így a velük történő beszélgetés után döntöttünk úgy, hogy azok, akik minket kiemelten támogatnak, és igénylik, hogy megjelenjen a nevük, szerepet kapnak. Így az említett Mercedes mellett a Tiszavirág és a Rossmann is megjelenik mint névadó szponzor. Van, aki névmegjelenést kért tőlünk, van, aki azt szerette volna, hogy sportuszodában kapjon felületet.

– Ott tart a Szegedi Vízipóló Suli, ahol tartania kell? A terveknek megfelelően fejlődik?

– Úgy érzem, hogy igen. Volt egy tervünk, aminek egyik fontos pillére volt a szakmai stáb összetétele. Ez most már közelít ahhoz, amit megálmodtunk, a csapathoz, a városhoz kötődő emberek alkotják. Jó úton járunk, ezt kell folytatnunk.

– Lehmann István komoly szerepet kapott a magyar utánpótlásban. Egyre több válogatott játékosa van az SZVPS-nek. Ez csupa jó dolog!

– Több korosztályban is rendelkezünk tehetségekkel. Fontos, hogy a gyerekeket megtartsuk, mert a továbbtanulás miatt mindig nagy a lemorzsolódás. Most éppen ezt tekintjük az egyik legfontosabb feladatnak, hogy ez ne történjen meg.

– A célok között szerepel egy életpályamodell felállítása?

– Ez a terv már elkészült, és elkezdődnek az egyeztetések az egyetemmel. Ha látjuk a végét, azaz egy olyan célt, ami a gyerek és a szülő számára is vonzó, akkor sokkal könnyebb lesz megtartani a fiatalokat. Általános iskolás szinten ez már jól működik, köszönhetően technikai igazgatónknak, Szabó Zoltánnak, aki ezt immár 4 éve a Tisza-parti sulival kiépítette.

– Nem mindenki lesz válogatott játékos, vagy játszik majd az OB I-ben. Viszont egy nagy SZVPS-család alakult ki, amit sok klub megirigyelhet.

– Fontos volt, hogy kialakuljon, talán a legfontosabb. Ez az SZVPS-család egy fogalom. Ebben sok munka volt, ebből minden edző, játékos és családtag kivette a részét. Mi a titka ennek? A külföldi nemzetközi tornák hozták először össze a szülőket és a gyerekeket. Hihetetlen közösségépítő egy-egy lignanói HaBaWaBa-torna. Fontos volt az is, hogy rendszeresen szerveztünk Szegedre utánpótlásválogatott-tornát. Idén is megvan rá minden esély, hogy a legjobbaknak szurkoljanak a gyerekek. Ha minden jól alakul, akkor nyáron egy olyan korosztályos csapatnak szurkolhatunk az újszegedi sportuszodában, amelynek akár több SZVPS-játékos is a tagja lehet.

Hírlevél

Íratkozz fel hírlevelünkre, hogy nyomon tudjad követni az eseményeket!