Szegedi Vízipóló Suli hivatalos honlapja

Mód Péterrel, a Szegedi Vízipóló Suli elnökével készítettünk interjút.


– Szomorú hangulatban kell indítanunk a beszélgetést, hiszen két nagyszerű sportembert, Kárpáti Györgyöt és Benedek Tibort veszítette el a vízilabda társadalom.


– Mélyen érintett engem is a két nagyság elvesztése, különösen Benedek Tiboré, akit személyesen ismertem. Nagyságát bizonyította, hogy a fővárosban és Szegeden is rengetegen emlékeztek meg róla. Köszönöm az SZVPS-családnak, hogy együtt köszöntünk el tőlük, csendben emlékeztünk meg róluk.


– Immár hetek óta zajlanak az edzések, visszatértünk a napi munkához. Minden rendben a csapatoknál?


– Szerencsére igen, népes keretek dolgoznak nap mint nap. Nagy köszönet jár a szülőknek, a játékosoknak és a szakmai stábnak azért, hogy a koronavírus-járvány miatti korlátozások alatt is edzettek. Nagyon sokan fizették a tagdíjat, amiért hálásak vagyunk, mert a klub működéséhez járultak hozzá. A pandémia idején is bizonyítottuk az összetartozásunkat, ami nagyon jól esett.


– Július 1-től átalakul az edzői stáb. Van egy új érkező, egy egykori kiváló szegedi játékos!


– Komoly erősítés lesz, hiszen visszatér Szegedre Juhász Zsolt, aki éveket játszott a szegedi felnőtt csapatban, LEN-kupagyőztes, Magyar Kupa-győztes volt. Ő lesz a serdülő csapat trénere. Kezdjük a legfiatalabbakkal: Kanalas Dávid foglalkozik továbbra is velük. A labdás előkészítőnek Éles Vilmos és Lengyel Gábor lesz a mestere. A 2009-es korosztállyal Varga Péter foglalkozik, a 2008-asnak Páll Bence lesz a szakmai vezetője. A gyerekcsapatnak Kiss Csaba lesz a trénere, a serdülőnek a már említett Juhász Zsolt, míg az ifikkel a szakmai vezető, Lehmann István foglalkozik a 2020-2021-es szezonban. Barna Tamás továbbra is felnőtt csapat másodedzője lesz, de fontos szerep jut neki az SZVPS-életében is, minden korosztály munkájába bekapcsolódik, egyéni- és kiscsoportos edzéseket tart, segítve a trénerek munkáját. Ez régi vágyunk volt, hogy legyenek olyan tréningek, amelyeken két edző foglalkozik a gyerekekkel.


– Már az elmúlt idényben több saját nevelésű játékosunk mutatkozott be az OB I-es felnőtt csapatban!


– Úgy gondolom, hogy ez jó érzéssel tölt el mindenkit, a fiataloknak hatalmas motivációt adhat, hogy oda kerülhetnek a legjobbak közé. Van előttük egy példa, láthatják azokat a játékosokat, akikkel együtt edzettek, játszottak, ez mindenképpen nagy húzóerő. Évekkel ezelőtt ezt a célt tűztük ki magunk elé, és ezen nem szeretnénk változtatni, mert jó érzés úgy szurkolni, hogy a szegedi csapat kerete sok-sok SZVPS-fiatallal van tele.