Szegedi Vízipóló Suli hivatalos honlapja

Magyar bajnok lett az SZVPS serdülő. A mieink 600 néző előtt 11-9-re nyertek a Vasas ellen a döntőben.

Parádés hangulatban, izgalmas meccsen sikerült nyernünk a serdülő magyar bajnoki döntőben a Vasas ellen. Fantasztikus biztatást kapott mindkét csapat, de a szegedi tábor végi űzött, hajtott bennünket. Mi szereztünk vezetést, ezután azonban fővárosi riválisunk fordított, és a sokáig kézben tartotta a meccs irányítását. Összeállt a védekezésünk, jöttek a védések, támadásban pedig feljavultunk, több gólt is távolról szereztünk, így átvettük a vezetést. Az utolsó negyedben pedig nagyon összeálltunk, már nem adtunk esélyt, így 11-9-re diadalmaskodtunk, magyar bajnokok lettünk.

SZVPS-Vasas 11-9 (2-2, 3-4, 3-2, 3-1)
Serdülő országos bajnoki döntő, Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, 600 néző.

SZVPS: Magony – Leinweber O. 2, Meleg, Varga M. 1, Horváth V., Pörge Zs. 5, Molnár H. Csere: Gyovai (kapus), Molnár M., Körmendi, Körtvélyessy, Báthory 3, Kozma, Sallai. Vezetőedző: Juhász Zsolt.

A serdülő bajnokság végeredménye: 1. SZVPS, 2. Vasas, 3. KSI, 4. OSC, 5. BVSC, 6. FTC, 7. UVSE, 8. Szolnok.

Három nap csoda! Minden szinten! Eredményben, hangulatban, szervezésben, szóval mindenben.
Serdülő magyar bajnokok lettünk! Büszkeség tölti el a szívünket, hogy a csapat hazai környezetben állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Hosszú út vezetett idáig, de elértük a célunkat, azt az álmunkat, amelyet 1999-ben fogalmaztunk meg.
Hogy tehetségeket neveljünk a klubnak, Szegednek, a magyar férfi vízilabdának.
 
Nagy köszönet jár az SZVPS-családnak! Azt a hangulatot, amelyet a három nap alatt teremtettek, nehéz szavakkal leírni. Mintha egy BL-döntőt játszottunk volna. Olyan energia jött tőletek, amely vitt előre bennünket. Voltak nehéz pillanataink, de ti mindig segítettetek.
Miénk az aranyérem 🥇, a magyar bajnoki cím. Ez büszkeség, de ez a siker mindenkié. Vezetőké, edzőké, a Szegedi Vízipóló Sulié, a támogatóké, a klub összes munkatársáé.
 
Most meg kell élni a győzelmet. Most ünnepelni kell, mert kemény út vezetett idáig, hogy felállhassunk a dobogó legfelső fokára. Eltelik majd néhány nap, és újból kezdünk elölről mindent.
 
Edzünk, dolgozunk, küzdünk tovább, hogy még jobbak legyünk, még több szép sikert érjünk el, mert nekünk mindannyiunknak komoly céljai, álmai vannak. És ezt itt Veletek, Szegeden szeretnénk elérni.
 
Köszönet Mindenkinek!
A bajnok SZVPS serdülő