Lehmann István: Legyen harcos a csapatom!

Kezdődik! A hétvégétől már élesben játszanak az I. osztályban szereplő korosztályos csapataink. A Szegedi Vízipóló Suli három csapata (az ifi-, a serdülő- és a gyermek) számára hivatalosan is megkezdődik a 2017-2018-as szezon. Az első meccsünket vasárnap a BVSC ellen játsszuk. Mivel az újszegedi sportuszoda felújítása csúszik, így az őszi mérkőzéseinket idegenben vívjuk.

Nézzük, mit vár a szezontól Lehmann István, a SZVPS gyerekcsapatának vezetőedzője.

– Hogy sikerült a felkészülés?

– Minden jól indult, hiszen edzőtáborban tudtunk készülni, itt rengeteget dolgoztunk. Miután visszatértünk Szegedre, sok gonddal küszködtünk. Igazán kevésszer tudtunk teljes kerettel edzeni, sok volt a betegem. Ez volt leginkább zavaró.

Történt korosztályváltás a keretben?

– A 2002-es születésű srácok felkerültek a serdülőcsapatba, hozzám pedig a 2004-esek jöttek. Számukra komoly kihívás lesz a bajnokság, hiszen eddig a Vidékbajnokságban szerepeltek, nem játszottak minden hétvégén bajnokit, és főként nem játszottak ilyen erős ellenfelekkel.

– Mi a cél? Mit vársz a szezontól?

– Azt, hogy legyen harcos a csapatom. Minden meccsen küzdjön, hajtson, egyetlen mérkőzésen sem feltartott kézzel szálljon harcba. Ez nagyon fontos, ez a mentalitás legyen jellemző mindig ránk. Nagyon szeretném, ha az élmezőnyben végeznénk, erre minden esélyünk megvan, de sokat kell dolgozni. Szerencsére most már Vásárhelyen normális körülmények között edzhetünk.

– Vasárnap 11.15-kor a BVSC ellen kezdünk. Esélyek?

– Rögtön egy erős csapattal találkozunk. A nyáron egy felkészülési tornán találkoztunk velük, akkor vereséget szenvedtünk. Bízom benne, hogy betegeink rendbe jönnek, és teljes lesz a keretem. Máris itt egy meccs, amelyen megmutathatjuk a harcosságunkat, amely akár győzelemre is vezethet.

Hírlevél

Íratkozz fel hírlevelünkre, hogy nyomon tudjad követni az eseményeket!