Szegedi Vízipóló Suli hivatalos honlapja

Ilyen is régen fordult elő: a hétvégén nincs meccsünk, minden korosztályunk pihenhet. Az elmúlt időszakban sok-sok meccset játszottunk. Lehmann Istvánnal, az SZVPS szakmai igazgatójával beszélgettünk.

-Milyen érzés látni, megtapasztalni, hogy egyre több SZVPS-tehetség mutatkozhat be az első csapatban, többen pedig rendszeresen is szerepet kapnak?

Csodás! Ha egyetlen szóval kellene összefoglalni. Ezért kezdtünk el dolgozni, ezért dolgozik mindenki a klub kötelékében, hogy szegedi játékosokat neveljünk. Évekkel ezelőtt kezdtünk el építkezni, ennek jól látszik az eredménye. De nem dőlünk hátra, ez csak a kezdet, mert célunk, hogy minél több saját nevelésű játékos szerepelje az OB I.es csapatban. Jó úton járunk, ezt kell folytatnunk.

Mekkora motivációt kapnak a fiatalok egy-egy bemutatkozás után?

Hatalmasat, és ez nagyon jó! Ez nemcsak nekik jelent sokat, hanem a társaknak is, akiket arra ösztönöz, hogy ők is keményen edzenek. Az edzéseken megmutatkozik, hogy hihetetlen energiát kapnak azok a srácok, akik az első csapatban játszottak.

Túl vagyunk jó pár fordulón az I. osztályú utánpótlás bajnokságban. Hogyan értékeled az eddigi teljesítményt?

Abszolút pozitív minden! Persze, van még mit gyakorolnunk, de úgy gondolom, hogy ebben az idényben minden korosztályunk nagyot lépett előre, pedig a gyerek és serdülő csapatunk egy évvel fiatalabb. Sok szép győzelem jellemezte az eddigi meccseket, ezt kell folytatnunk, nincs megállás, dolgozni kell keményen.

Mi újság az alsóbb korosztályoknál?

Éles Vilmos együttese, a 2011-ben született korosztály már játszott egy meccset. Szépen dolgoznak, de ez jellemző Lengyel Gábor csapatára, a 2010-ben születettekre, a Varga Péter irányította 2009-sekre, és a Páll Bence edzette 2008-sokra is. Számukra hamarosan beindul a nagyüzem, jönnek a meccsek. De nem ez a fontos még ebben az időszakban, hanem a képzés, erre helyezzük a főhangsúlyt.