Kiss Csaba: a Kaposvár elleni játék már tetszett

A Szegedi Vízipóló Suli serdülőcsapata két győzelemmel – a gyermek- és a ificsapat is – kezdte az I. osztályú bajnokság Alsóházát. Előbb a Honvédot (16-7), majd a Kaposvárt (18-7) győzték le. A csapat edzőjével, Kiss Csabával beszélgettünk.

– Két győzelemmel kezdtünk a bajnokságban, ezt vártam a csapattól. Örültem a Kaposvár ellen mutatott teljesítménynek, mert tetszett az, amit láttam. Mindig keveset kérek, de azt szeretném ha betartanák a srácok. Most sokat visszakaptam tőlük, fegyelmezetten játszottak, aminek nagyon örültem. Sokat kell edzeni ahhoz, hogy jobbak legyünk, ezt sulykolom nagyon sokszor a srácoknak. Fontos, hogy minden tréningen figyeljenek, koncentráltak legyenek.

Most szünet lesz a bajnokságban. Két hétig nem lesz bajnokija az SZVPS-nek. A héten sátorállítás van, így nemcsak a vízben edzenek majd a fiatalok.

– Ebben a korban minden szinten rengeteget lehet még fejlődni, így a fizikai felkészítés is fontos szerepet játszik majd. A héten lesz szárazföldi edzésünk is, de Vásárhelyen is edzünk majd. Most lehet fejleszteni a dinamikát, az állóképességet, és sok-sok taktikai elemet is gyakorolhatunk. Még sok meccsünk van hátra, biztos, hogy lesznek majd nehéz összecsapások is, így ezekre is fel kell készülnünk.

Hírlevél

Íratkozz fel hírlevelünkre, hogy nyomon tudjad követni az eseményeket!