Szegedi Vízipóló Suli hivatalos honlapja

Gőzerővel készül csapatunk, a SZVPS serdülő a pénteken rajtoló országos nyolcas döntőre. Juhász Zsolt együttese vívja majd a nyitómeccset, 13 órakor a KSI ellen kezdünk a Tiszavirág Sportuszodában. A vízilabda ünnepe lesz ez a szegedi hétvége, hazánk nyolc legjobb serdülőcsapata vív majd ádáz csatát, nézők előtt. Juhász Zsolttal, csapatunk mesterével beszélgettünk.

– Hogy vannak a srácok?

– Egyre nagyobb izgalomban, hiszen közeledik az első meccs, a várva várt torna. Látom rajtuk, hogy mennyire várják már a startot.

– Mire helyezed a hajrában a fő hangsúlyt?

– Legyünk egyre élesebbek. Tavasszal már bizonyítottuk, hogy komoly csapatokat is sikerült legyőznünk, így ez erőt adhat. Nekünk már az hatalmas siker, hogy ott lehetünk a legjobbak között. Először szerettük volna elérni, hogy a Felsőházban folytassuk a rájátszást. Ezt a tervet teljesítettük, majd a jött a második feladat, és kiharcoltuk a Final8 részvételt. Ez hatalmas dolog, komoly teljesítmény.

– Mit vársz a fiúktól?

– Azt, hogy élvezzék minden percét a tornának. Azt, hogy melegítenek, azt, hogy blokkolnak, azt, hogy gólt szereznek, szóval mindent. Raktározzák el azt az élményt, amit ez a nyolcas döntő ad nekik. Idén nagyon sokat fejlődtünk, tanultunk, léptünk előre. Jó lesz szurkolók előtt játszani, az idény végén nagy élménnyel gazdagodik mindenki. Ez fontos, a jövőre nézve.

Fotó: Szokodi László