Szegedi Vízipóló Suli hivatalos honlapja

Pénteken kezdődik a serdülő fiú országos bajnoki nyolcas döntőt, azaz a Final8. A Tiszavirág Sportuszodában nyolc csapat száll harcba a magyar bajnoki címért. Kedden este edzőmeccset játszottunk a Pécs ellen, és gőzerővel készülünk a rajtra. Elkészült a csapatfotónk is, így a rajtot nagy izgalommal várjuk. Az első nap, a negyeddöntőben 13 órakor a KSI ellen játszunk. Serdülőcsapatunk kapitányával, Horváth Vencellel beszélgettünk.

– Várjátok már a kezdést?
– Jóformán csak erről beszélünk egymás között, nagy a várakozás, az izgalom. Már az nagy dolog, hogy itt lehetünk a legjobb nyolc között, és medencébe szállhatunk a nyolcas döntőben.

– Gondoltátok volna a bajnokság kezdetekor, hogy bekerülünk a legjobbak közé?
– Titkon vágyunk volt, és ez az álom meg is valósult. Különösen azért értékes ez, mert a mi keretünk jóval fiatalabb, mint a többi csapaté. Sok jó meccset játszottunk, és meccsről meccsre sokat fejlődtünk.

– Mi a titka a keretnek?
– Az, hogy nemcsak a vízben, hanem a parton is egységet alkotunk. Igazi barátok vagyunk, ez pedig sokat jelent. Nagyon összetartó csapatunk van, talán ebben rejlik az erőnk.

– Szoktál a meccsek előtt izgulni?
– Nem jellemző rám. Egészséges drukk van bennem, nem több. Mindig jól alszom, így nem izgulom túl.

– A KSI remek csapat, a bajnokság egyik esélyese! Mi lehet a cél ellenük?
– Amit edzőnk, Juhász Zsolt is kiemelt, élvezzük minden pillanatát a Final8-nak. Szeretnénk szoros meccset ellenük játszani, és megnehezíteni a dolgukat.

– Az SZVPS-család visszatérhet a lelátóra. Jó lesz?
– Nagyon! A szüleim és a rokonaim is jönnek bennünket buzdítani, így végre meccs hangulatban játszhatunk. Így, hogy lehetnek szurkolók ezen a rangos eseményen, különösen nagy élmény maradhat számunkra.