Szegedi Vízipóló Suli hivatalos honlapja

Véget ért a 2021–2022-es bajnoki szezon. Sok szép eredménnyel zárt a Szegedi Vízipóló Suli. A meccsmentes időszakban sem maradunk vízilabda nélkül. Edzőinkkel értékeljünk az idényt. A második részben Páll Bencével, a gyerek csapat mesterével beszélgettünk.

– Hogyan értékelted az idényt?

– Összességében elégedett vagyok a csapattal, az elvégzett munkával, a helyezéssel, azzal, hogy a nyolcadik helyen végeztünk a bajnokságban. Sajnálom, hogy a Final 8-on nem sikerült feltenni az i-re a pontot, de a srácok becsülettel hajtottak, megpróbáltak mindent, akkor is mentek előre, amikor hátrányba kerültünk. Év közben több bravúros győzelmünk is volt, és ami örömteli, a kötelező győzelmeket is hoztuk.

– Tavaly nyár óta miben fejlődött a legtöbbet a csapat?

– A Magyar Kupa-sorozathoz képest szemmel láthatóan csapat lettünk. A keret, a 15 kissrác hihetetlenül összekovácsolódott és fejlődött. Erősebbek lettek a lövések, pontosabbak a passzaink, taktikusabbak lettünk. Ebben léptünk előre a legnagyobbat, jó volt velük végig együtt dolgozni.

– Mi volt a legkellemesebb meglepetés?

– Ilyenből is kijutott! A Pécs és az UVSE elleni sikerek ebbe a kategóriába tartoznak, ezek szép és nagy győzelmek voltak. De nekem minden hétvége szép volt, mert mindig tartogatott valami jót. Ezt eltettem a szívembe, illetve azt is, hogy a szülők, a mi nagy szurkolóink is mindig velünk voltak, mellettünk álltak. Jó ehhez a közösséghez, az SZVPS-családhoz tartozni.

– Miben kell még fejlődni?

– Talán abban, hogy a srácok higgyék el, bárkit képesek legyőzni, lehet az a KSI, a Fradi, vagy éppen a Szolnok.

– Meddig tart a pihenő?

– Július 11-én egy rávezető héttel kezdünk, utána jön a kemény alapozás. De most pihenünk, kicsit töltődünk. Szeretném megköszönni a klubvezetés, a kollégák munkáját, azt, hogy ilyen kiváló körülmények között dolgozhatunk, nevelhetjük a tehetségeket. Mindenkinek szeretnék jó nyarat kívánni!