Döntőbe jutott Genovában az SZVPS

A Szegedi Vízipóló Suli 2005-ben született gyerek fiúcsapata kedd óta Olaszországban, Genovában szerepel a Final Kids eseményen.
Lehmann István edző együttese remekel a viadalon. A szegedi fiatalok sikerrel vették a csoportmeccseket, az első meccsen 11–10-re verték az OSC-t, majd 19–5-re az Aquatica Torinót, zárásként pedig a német válogatottnak megfelelő Potsdamot, 12–5-re.

A negyeddöntőben ismét egy magyar csapat, az Eger volt az ellenfél, az SZVPS nagyon simán 19–3-ra diadalmaskodott ellenük.

Csütörtök délben az elődöntőben az olasz Bogliasco következett. Sokáig nem esett gól, rendesen lejtett a medence, de ezzel nem foglalkoztak a szegedi ifjak, hiszen végig kézben tartották a meccs irányítását, és végül 8–5-re nyertek, ezzel bejutottak a mai döntőbe, ahol az OSC lesz az ellenfelük.

– Minden rendben velük – értékelte az eddig szereplést Lehmann István –, kiváló körülmények között játszhatunk. Ügyesek a fiúk, az elődöntőben az ellenfelünk sokáig lassította a játékot, azonban a vezetés megnyugtatott bennünket, és remek győzelmet arattunk. Fáradunk, hiszen öt meccset játszottunk három nap alatt, de ma már egyszer legyőzött OSC ellen a győzelemre hajtunk.

Hírlevél

Íratkozz fel hírlevelünkre, hogy nyomon tudjad követni az eseményeket!